HomeMeer informatie over autobanden Autoband oppompen met fietspomp

Autoband oppompen met fietspomp

Wist je dat je autobanden ook met een fietspomp of voetpomp kunt oppompen? Als er een drukmeter op zit en de fietspomp gaat tot minimaal 3 bar kan dit prima als noodoplossing gebruikt worden. Andersom kan natuurlijk ook: de banden van je (race)fiets kun je prima oppompen bij een automatische (auto)bandenpomp. Let wel op de juiste bandenspanning!

Verloopnippel Frans ventiel

De meeste Nederlandse fietspompen passen niet zomaar op een autobandventiel. Vaak heb je een verloopnippel nodig om je fietspomp op het zogenaamde Franse ventiel van je autoband aan te kunnen sluiten. Racefiets en mountainbike banden hebben vaak wel een Frans ventiel, heb je dus een pomp voor je racefiets of mountainbike dan past deze wel direct op je autoband.

Voetpomp of mini-compressor?

Ook een voetpomp of een eenvoudig compressortje van de Aldi/Lidl/Gamma/Hornbach kan je uit de brand helpen bij een te lage bandenspanning. Maar zoals altijd geldt: alle waar naar zijn geld. En je hebt wat meer geduld nodig.

Autobanden oppompen bij tankstation

Ga je liever naar een automatische bandenpomp bij jou in de buurt? Op GratisPompen.nl vind je alle tankstations en wasstraten waar je gratis en op je gemak je banden kunt oppompen.